Îmbunătățirea Managementului Mobilității Cadrelor Medicale din Republica Moldova
 

Obiectivul general al acţiunii constă în consolidarea capacităţii Republicii Moldova în domeniul migraţiei/mobilităţii  cadrelor medicale și îmbunătăţirea cadrului pentru migraţia legală a cadrelor medicale între Republica Moldova și ţările UE, în scopul reducerii/atenuării efectelor negative ale migrației asupra sistemului de sănătate din Republica Moldova și facilitării reintegrării lucrătorilor medicali care se întorc.

 

 

 

Andrei Usatîi, ministrul Sănătăţii: „Cunoaştem cu toţii care sunt statisticile din domeniul sănătăţii privind cadrele medicale. Este de o importanţă vitală să avem elaborate politici de motivare a personalului medical şi de planificare a viitoarelor cadre medicale. Contăm mult pe suportul tehnic al partenerilor noştri internaţionali pentru a redresa situaţia”. 

 

 

 

 

  

 

  

Jarno Habicht, reprezentantul OMS în Republica Moldova: „Această iniţiativă comună va permite asigurarea continuităţii la nivel de ţară a asistenţei OMS în domeniul politicilor de resurse umane pentru sănătate la nivel global, direcţiile căreia au fost trasate în cadrul Primului For Global privind Resursele Umane pentru Sănătate (Declaraţia de la Kampala, 2008), urmat de elaborarea şi aprobarea de către statele-membre a Codului global de practici OMS privind recrutarea internaţională a personalului medical”.